مریم حیدری

تاریخ انتشار: آگوست 7, 2024

معرفی امن ترین کیف پول های دیجیتال

کیف پول های دیجیتال

حقیقت این است که کم کم باید با پول های کاغذی و روش های پرداخت سنتی خداحافظی کنیم. کیف پول های چرم و زیبای خود را کنار بگذاریم و به جای آن ها از کیف پول های دیجیتالی استفاده کنیم. سال های زیادی نیست که صحبت از ارز دیجیتال به میان آمده، اما شیب این تغییر و پیشرفت به قدری تند بوده که امروزه شاهد انواع کیف پول ارز دیجیتال هستیم که احتمالا انتخاب را برای ما بسیار سخت و پیچیده می کند. اما اگر یک لیست کامل از بهترین کیف پول های دیجیتال جلوی چشمتان باشد که بتوانید آن ها را با هم مقایسه کنید، می توانید انتخاب بهتری داشته باشید.

ما در این مطلب بهترین کیف پول های دیجیتالی را که می توانید در موبایل یا دسکتاپ خود داشته باشید به شما معرفی می کنیم، مزایا و معایب هر یک را توضیح می دهیم و بهترین معیارها را برای انتخاب بررسی می کنیم.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

کیف پول دیجیتال (یا کیف پول الکترونیکی) که به آن والت نیز گفته می شود، یک سیستم مبتنی بر نرم افزار است که بر روی هر دستگاه متصل به اینترنت اجرا می شود. این والت ها تمام اطلاعت مربوط به ارزهای دیجیتال شما، آدرس ها و تاریخچه تراکنش های شما را ذخیره می‌ کنند. کیف ‌پول‌های دیجیتال عمدتاً روی دستگاه‌ های تلفن همراه اجرا می‌ شوند، اما از طریق رایانه و روی دسکتاپ نیز قابل دسترسی هستند. به طور کلی والت ها به ۴ دسته تقسیم می شوند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

کیف پول سرد(آفلاین)

کیف پول سرد یا Cold Wallet به ابزارهایی گفته می شود که برای ذخیره ارزهای دیجیتال به صورت آفلاین طراحی شده اند. این والت ها به صورت کیف پول های سخت افزاری یا کیف پول های کاغذی به بازار عرضه می شوند. کیف پول های سخت افزاری به شکل ابزارهای کوچکی هستند که از امنیت بالایی برخوردارند و می توانید آن ها را به جای کیف پول یا کارت بانکی همراه خود داشته باشید. اما والت های کاغذی به صورت تکه کاغذهایی هستند که کلید خصوصی (Private keys) روی آن ها چاپ یا حک می شوند. از مزیت های بارز این کیف پول ها امنیت بالای آن هاست. زیرا عملکرد آفلاین آن ها را از خطرات و کلاه برداری های اینترنتی دور نگه می دارد.

کیف پول گرم(متصل به اینترنت)

اما بر خلاف والت های سرد، کیف پول های گرم، نرم افزاری یا Hot Wallet نرم افزارها یا اپلیکیشن های آنلاینی هستند که با اتصال به اینترنت کار می کنند. کیف پول های آنلاین را می توانید روی گوشی، کامپیوتر یا به صورت سرویس های تحت وب استفاده کنید. سهولت استفاده و سرعت بالای عملکرد این دسته از کیف پول ها آن ها را به محبوب ترین نوع والت های دیجیتالی تبدیل کرده است. اما باید در نظر داشته باشید که کیف پول های گرم از خطرات اینترنتی در امان نیستند.

کیف پول متمرکز

کیف پول متمرکز که به آن کیف پول امانی یا Custodial نیز گفته می شود، نوع دیگری از دسته بندی والت هاست که روش کار خاص خود را دارد. برای استفاده از این کیف پول، شما کلید خصوصی خود را در اختیار شخص ثالثی قرار می دهید که قرار است امنیت دارایی های شما را به عهده بگیرد. این شخص ثالث می تواند یک صرافی دیجیتال باشد که مورد اعتماد شماست. استفاده از این ولت ها بسیار ساده است و شما نیازی به مدیریت آن ندارید. اما همین امر می تواند نقطه ضعف آن نیز محسوب شود، زیرا شما مجبور هستید به کس دیگری اعتماد کنید و کنترل دارایی های خود را به او بسپارید.

کیف پول غیر متمرکز

کاملا برعکس مورد قبل، در کیف پول های غیرمتمرکز، غیر امانی یا Non-Custodial خبری از شخص ثالث نیست و شما مسئول کامل دارایی ها و امنیت کیف پول خود هستید. اینکه کنترل کیف پول خود را به عهده داشته باشید، از نظر امنیت ویژگی مثبتی در نظر گرفته می شود، اما فراموش نکنید که مسئولیت آن نیز به عهده خودتان است. بنابراین اگر نتوانید رمز عبور خود را بازیابی کنید یا کلید های خصوصی خود را گم کنید، تمام دارایی خود را از دست می دهید.

معرفی بهترین کیف پول های ارز دیجیتال

کیف پول های ارز دیجیتال

اکنون که با انواع کیف پول دیجیتالی آشنا شدید و احتمالا تصمیم خود را گرفته اید که کدام دسته را انتخاب کنید، بیایید با امن ترین بهترین کیف پول های ارز دیجیتال آشنا شویم:

بهترین کیف پول دیجیتال سخت افزاری

اگر در میان انواع کیف پول ها تصمیم گرفته اید که کیف پول سخت افزاری را تهیه کنید، پس بهتر است اطلاعاتی را درباره بهترین کیف پول های دیجیتال سخت افزاری بدست بیاورید. ما در ادامه انواع این والت ها را به شما معرفی می کنیم:

کیف پول لجر (Ledger)

کیف پول های لجر به قیمت مناسب و امنیت بالای خود معروف هستند که انتخابی ایده آل هم برای افراد مبتدی و هم برای افراد حرفه ای محسوب می شوند. این کیف پول ها کلید خصوصی شما را در یک تراشه Secure Element جدا از اتصال اینترنت ذخیره می‌ کنند. این تراشه همان چیزی است که در کارت های بانکی یا کارت ملی شما وجود دارد. بنابراین دسترسی به این کلیدها از طریق اینترنت غیرممکن است و همین امر باعث امنیت بالای آن شده است.

علاوه بر این این دستگاه های Ledger یک عبارت بازیابی مخفی (seed) ۲۴ کلمه ای تولید می کنند که به امنیت کیف پول شما می افزاید. دو مدل معروف کیف پول لجر نانو ایکس و نانو اس است که هرکدام به ترتیب بیش از ۵۵۰ و ۱۸۰۰ ارز دیجیتال را پشتیبانی می کنند. این دستگاه ها از طریق بلوتوث یا کابل USB به موبایل یا کامپیوتر شما متصل می شوند.

کیف پول دیجیتال ترزور (Trezor)

کیف پول ترزور یکی دیگر از بهترین کیف پول های دیجیتال سرد است که توسط کمپانی SatoshiLabs ساخته شده است. این برند هم مدل های مختلفی را به بازار ارائه کرده است، اما مدل one یک مدل قدیمی و مطمئنی است که امتحان خود را پس داده است و برای کسانی که به دنبال یک کیف پول امن و آزمایش شده می گردند، بهترین گزینه محسوب می شود. مدل های جدیدتر ترزور از نظر ویژگی های مختلف پیشرفته تر هستند که برای افرادی که کیف پول های به روزتر را ترجیح می دهند، مناسب تر هستند.

از مزایای این والت می توان به امنیت بالا، پشتیبانی از بیش از ۱۶۰۰ ارز دیجیتال، صفحه نمایش بزرگ، رابط کاربری خوب و قیمت مناسب اشاره کرد.

سیف پل (SafePal)

سیف پل را می توان یک کیف پول سخت افزاری منحصر به فرد نامید. دو مدل S1 و X1 این برند در میان کاربران و معامله گران ارز دیجیتال بسیار محبوب است. سیف پل اس ۱ ابعاد کوچکی دارد که می توانید به راحتی آن را در جیب خود حمل کنید. صفحه نمایش لمسی با قابلیت اسکن کد QR و قابلیت اتصال بی سیم به اپلیکشن سیف پل از ویژگی های مثبت این مدل است. مدل ایکس ۱ نیز یک صفحه نمایش ۱.۹ اینچی با رابط کاربردی بسیار آسان دارد و امنیت بالا و قیمت مناسب آن را به یکی از بهترین کیف پول های ارز دیجیتال تبدیل کرده است.

کوبو والت (Cobo Vault)

کوبو نسل دوم والت های خود را در قالب Cobo Vault Essential و Cobo Vault Pro به بازار عرضه کرده است. از ویژگی های اصلی این کیف پول سخت افزاری می توان به استفاده از فناوری هواشکاف برای ایمن نگه داشتن دارایی ها و اطلاعا شما، صفحه نمایش لمسی ۴ اینچی، اسکنر اثر انگشت برای راحتی و همچنین دوربین برای اسکن کدهای QR اشاره کرد. یکی دیگر از ویژگی‌ های برجسته این کیف پول ارز دیجیتال مکانیسم خود تخریبی است. درواقع Cobo اولین سازنده کیف پول سخت‌افزاری است که از این فناوری استفاده می ‌کند. مزیت سیستم خودتخریبی این است که اگر فردی بخواهد دستگاه را به طور فیزیکی دستکاری کند، مکانیسم آن را تشخیص داده و تمام اطلاعات حساس را پاک می کند.

از معایب کوبو والت پرو می توان به بزرگ بودن نسبت به سایر والت های سخت افزاری آن اشاره کرد که حمل آن را کمی دشوار می کند. همچنین از بسیاری از ارزهای دیجیتال پشتیبانی نمی کند و در حال حاضر فقط با ارزهای دیجیتال زیر سازگار است:

  • بیت کوین (BTC)
  • دارایی های اتریوم (ETH) و ERC20
  • دش (Dash)
  • لایت کوین (LTC)
  • اتریوم کلاسیک (ETC)
  • ترون (TRX)
  • EOS
  • تتر (USDT)
  • ریپل (XRP)
  • حکم (DCR)
  • Zcoin (XZC)

بهترین کیف پول دیجیتال نرم افزاری

کیف پول نرم افزاری

اگر به دنبال بهترین کیف پول دیجیتال نرم افزاری می گردید، می توانید از لیستی که ما در ادامه به شما پیشنهاد می کنیم استفاده کنید. مزایا و معایب هریک از این موارد را با هم مقایسه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

تراست ولت  (Trust Wallet)

تراست ولت را می توان بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای آیفون و اندروید دانست که برای نصب روی دستگاه موبایل بسیار ایده آل و محبوب است. از مزایای این والت می توان به امنیت عالی، رابط کاربری بسیار خوب، پشتیبانی از بیش از طیف وسیعی از ارز های دیجیتال، و قابلیت نصب روی دستگاه های اندروید و IOS اشاره کرد. همچنین این نرم افزار دارای یک مرورگر داخلی به نام web3 است و در حین راه اندازی یک پسورد قوی را به شما ارائه می دهد.

اما این والت محبوب معایبی هم دارد. به عنوان مثال قابلیت ذخیره سازی سرد (ذخیره سازی اطلاعات بدون اتصال به اینترنت) ندارد، پشتیبانی مشتریان آن محدود است،‌ نسخه دسک تاپ آن موجود نیست و با کیف پول های سخت افزاری ادغام نمی شود.

متامسک (MetaMask) 

متامسک یکی از بهترین کیف پول های موبایلی ارز دیجیتال است که به طور خاص برای توکن ها در بلاک چین اتریوم ساخته شده است. این والت به صورت یک برنامه افزودنی مرورگر (اکستنشن) و برنامه تلفن همراه موجود است که می توانید از آن برای خرید، فروش و مبادله سکه و دسترسی به برنامه های غیرمتمرکز یا dapp استفاده کنید.

مزایا:

  • پشتیبانی از سکه ها و دپ های ERC-20 در بلاک چین اتریوم.
  • دسترسی Dapp که شامل ابزارهای staking و بازارهای NFT است.
  • امکان خرید آن با انتقال ACH، کارت بانکی و کیف پول دیجیتال، از جمله PayPal امکان پذیر است.

معایب:

موجود نبودن نسخه دسکتاپ

عدم پشتیبانی از سکه های غیر اتریوم مانند بیت کوین

ایجاد محدودیت برای ایران در صورت استفاده از سرویس میزبانی اینفیورا  (Infura)

فانتوم  (Phantom)

کیف پول فانتوم یکی از بهترین کیف پول های ارز دیجیتال دسکتاپ است که روی موبایل هم قابل نصب است. والت فانتوم به کاربران امکان ذخیره، ارسال و دریافت توکن های پشتیبانی شده توسط Solana را می دهد. در واقع یکی از اولین کیف پول‌ های دیجیتال مبتنی بر سولانا، کیف پول فانتوم بود. این والت هم در موبایل و هم در دسکتاپ قابل دسترسی است و از iOS و اندروید روی موبایل و کروم، فایرفاکس، بریو و اج به عنوان افزونه روی دسکتاپ پشتیبانی می ‌کند.

مزایا:

پشتیبانی چند زنجیره ای برای شبکه های Solana، Ethereum و Polygon.

امنیت بالا.

امکان اشتراک گذاری SOL مبادله توکن از طریق فانتوم.

امکان ادغام با کیف پول سخت افزاری لجر

معایب:

امکان فانتوم با لجر در مرورگر وب فایرفاکس یا برنامه های تلفن همراه وجود ندارد.

ربی  (Rabby)

ربی یک کیف پول دیجیتال تحت وب غیرمتمرکز است که توسط تیم دی بنک ساخته شده است. ربی والت امنیت بالایی دارد و تاکید آن روی حمایت از دارایی های کاربران است. به این صورت که قبل از هر معامله شما را از خطرهای احتمالی آگاه می کند. با این کار شما متوجه می شوید که دقیقا چه معامله ای را انجام می دهید و ریسک آن را کاهش می دهید.

از دیگر مزایای والت ربی می توان به سید ۱۲ کلمه ای اشاره کرد که هنگام افتتاح حساب به شما می دهد. اما این سید فقط در سیستم ذخیره می شود و در صورت فراموش کردن آن دیگر نمی توانید وارد حساب خود شوید و حتی پشتیبانی هم به سید شما دسترسی نخواهد داشت. همچنین این کیف پول می تواند بیش از ۱۵ ارز دیجیتال را پشتیبانی کند و رابط کاربری خوبی دارد.

اکسودوس (Exodus)

به جرئت می توان گفت بهترین کیف پول دیجیتال نرم افزاری از نظر دسترسی والت اکسودوس است. شما می‌ توانید از طریق دسکتاپ، تلفن همراه یا افزونه مرورگر، بدون نیاز به صرافی برای نگهداری و کنترل د ارایی های شما، به ارز دیجیتال خود دسترسی داشته باشید. همچنین رابط کاربری ساده این نرم افزار یکی دیگر از ویژگی هایی است که به محبوبیت آن می افزاد.

اما اکسودوس بر خلاف برخی کیف پول‌ های دیگر که امنیت بالایی دارند، نرم‌افزار متن ‌باز ندارد، تاییدیه تراکنش های چند امضایی را پشتیبانی نمی کند و احراز هویت دو مرحله ای را ارائه نمی دهد. همچنین با اینکه این نرم افزار از ارزهای دیجیتال مختلفی پشتیبانی می کند، اما کیف پول هایی هستند که تعداد ارزهای بیشتری را پشتیبانی می کنند، بنابراین از این نظر نیز حرفی برای گفتن در میان رقبای خود ندارد. درواقع این نرم افزار برای کسانی که می خواهند کیف پول خود را در پلتفرم های مختلفی اجرا کنند بسیار ایده آل است.

کوین بیس (Coinbase)

کوین بیس یک کیف پول ساده اما بسیار کاربردی است که به شما اجازه انتقال، ذخیره، و به طور کلی مدیریت دارایی های خود را می دهد. coinbase در گوشی های موبایل و افزونه مرورگر قابل دسترسی است و از هزاران ارز دیجیتال و تمام توکن هایی که بر اساس فناوری اتریوم ساخته شده اند، حمایت می کند. همچنین این والت با کیف پول سخت افزاری لجر شراکت دارد و به کاربران کمک می کند به راحتی دارایی های خود را به فضای ذخیره سازی آفلاین منتقل کنند.

با وجود مزایای بسیار کوین بیس، معایبی را نیز می توان برای این کیف پول نام برد. به عنوان مثال این والت دارای یک پروتکل منبع باز است که توسعه دهندگان می توانند از آن برای نوشتن برنامه های کاربردی برای کار با آن استفاده کنند، اما نرم افزار کلی آن منبع باز نیست. به طور کلی این والت برای افرادی که به دنبال یک برنامه آنلاین با دستری آسان هستند، بسیار مفید و کاربردی است.

کوینومی (Coinomi)

استفاده از کوینومی برای ذخیره ارز دیجیتال مزایای زیادی دارد. از ویژگی های برجسته این والت نرم افزاری می توان به پشتیبانی شبانه روزی از مشتریان، ذخیره سازی کلیدهای خصوصی و پشتیبانی از طیف گسترده ای از ارزهای دیجیتالی اشاره کرد.

علاوه بر این کوینومی ادعا می کند که از زمان تاسیس آن تا به حال هیچ موقع هک نشده و به خطر نیفتاده است. این میزان از امنیت بوسیله سیدها و کلیدهای خصوصی تامین می شود. بعلاوه کیف پول کوینومی از بیش از ۱۲۵ بلاک چین پشتیبانی می کند که به شما امکان می دهد بیش از ۱۷۷۰ توکن دیگر از جمله ارزهای رمزپایه اصلی مانند بیت کوین و اتریوم را ذخیره و مبادله کنید.

با وجود ویژگی های مثبت بسیاری که والت کوینومی ارائه می دهد، نباید از ویژگی های منفی آن نیز غافل شد. به عنوان مثال علیرغم لایه های امنیتی آنلاین متعددی که دارد، اما این نرم افزار امکان ذخیره سازی از داده ها را در فضای سرد ارائه نمی دهد. همچنین نرم افزار متن بسته و عدم شفافیت این کیف پول توسط برخی از کاربران مورد نقد قرار گرفته است.

لاکت ولت (Locket Wallet)

برای کسانی که به دنبال بهترین کیف پول های ارز دیجیتال ایرانی هستند، لاکت ولت را پیشنهاد می کنیم. این کیف پول غیرمتمرکز ساخته تیم توسعه نوبیتکس است. این نرم افزار به صورت آنلاین کار می کند، اما هنگام ساخت اکانت سیدهای چند کلمه ای را به شما می دهد که باید آن ها را به صورت آفلاین ذخیره کنید. این کیف پول از زبان فارسی پشتیبانی می کند و به همین دلیل می توانید یکی از بهترین والت ها برای ایرانیان، به ویژه کاربران مبتدی،‌ محسوب شود. لاکت ولت در گوشی های اندروید اجرا می شود، اما از نسخه ios و افزونه مرورگر پشتیبانی نمی کند. این والت هم اکنون از ۹ ارز دیجیتال حمایت می کند که در آینده به تعداد آن افزوده خواهد شد.

کیف پول دیجیتال نوبیتکس (Nobitex)

نوبیتکس را بی شک می توان یکی از بهترین صرافی های آنلاین ایرانی دانست. در شرایط کنونی که بسیاری از ایرانیان امکان دسترسی به کیف پول های خارجی را ندارند، استفاده از گزینه های ایرانی می تواند انتخاب بهتری باشد. کیف پول نوبیتکس رابط کاربری بسیار ساده ای دارد، به زبان فارسی است، سیستم امنیت دو سطحی را ارائه می دهد و همچنین از بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می کند.

بهترین کیف پول های ارز دیجیتال برای ایرانیان

همانطور که می دانید، بسیاری از نرم افزارهای ارز دیجیتال به دلیل تحریم های گسترده ای که علیه ایران وجود دارد، به ایرانیان خدمات ارائه نمی کنند و امکان پشتیبانی از آی پی ایران برای آن ها وجود ندارد. بنابراین بسیار مهم است که قبل از انتخاب به خوبی تحقیق کنید و بتوانید امن ترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایران را تهیه کنید. در ادامه بهترین کیف پول های ارز دیجیتال برای ایران را به شما معرفی می کنیم:

  • لجر
  • ترزور
  • تراست وال
  • متامسک
  • سیف پل
  • لاکت ولت
  • نوبیتکس

راهنمای انتخاب بهترین کیف پول دیجیتالی

در ادامه مهم ترین فاکتورهایی که باید هنگام انتخاب یک کیف پول دیجیتالی در نظر بگیرید، به شما معرفی می کنیم:

ویژگی های امنیتی

ویژگی های امنیتی که باید در نظر بگیرید، در کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری متفاوت است. اما به طور کلی توجه به نکاتی مانند ذخیره سازی آفلاین و عنصر امن و عبارت های بازیابی و لایه های حافظتی آنلاین از جمله مهم ترین مواردی هستند که باید به آن ها دقت کنید.

رمزارزهای پشتیبانی شده

برای اغلب افرادی که در زمینه معامله ارزهای دیجیتال فعالیت می کنند، مهم است که کیف پول آن ها محدودیت زیادی نداشته باشد و بتواند از ارزهای مختلفی پشتیبانی کند. همچنین مهم است که والت شما خود را به روز کند و از رمزارزهایی که در آینده معرفی می شوند نیز حمایت کند.

رابط کاربری

صفحه نمایش، ساخت اکانت، و مدیریت نرم افزار تجربه و حس شما را هنگام کار با کیف پول ایجاد می کنند. بنابراین برای راحتی بیشتر، والتی را انتخاب کنید که در این موارد بتواند نیازهای شما را برآورده کند.

شهرت و شفافیت شرکت سازنده

شرکت هایی را انتخاب کنید که بازخورد مثبت مشتری و سابقه اقدامات امنیتی قابل اعتماد دارند. همچنین بسیاری از کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری معتبر دارای کد منبع باز هستند که امکان ممیزی های امنیتی مستقل را فراهم می کند و اعتماد را افزایش می دهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پشتیبانی صرافی ریال

پاسخگوی سوالات ارزی شما هستیم

پشتیبانی صرافی ریال

پاسخگوی سوالات ارزی شما هستیم

پشتیبانی صرافی ریال