مریم حیدری

تاریخ انتشار: اکتبر 30, 2024

امنیت سه طرفه (3D secure) ویزا و مسترکارت چیست؟

تفاوت بین دبیت کارت و کردیت کارت

با وجود پیشرفت ها و استقبال گسترده مردم از روش های پرداخت نوین، تضمین امنیت تراکنش های مالی اینترنتی نیز اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. از این رو شرکت ویزا در سال ۲۰۰۰ میلادی برای محافظت از تراکنش های الکترونیکی، یک لایه جدید را به سیستم تایید هویت خود اضافه کرد. این لایه جدید که به آن3D secure  یا امنیت سه طرف گفته می شود در شرکت ویزا به نام Visa Secure و پس از آن در شرکت مسترکارت به نام MasterCard SecureCode شناخته می شود. روش تایید هویت سه بعدی امنیت داده ها و دارایی فروشنده و دارنده کارت را تضمین می کند و یک گام مهم در جهت پیشرفت امنیت حساب های الکترونیکی به شمار می رود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره امنیت سه طرفه ویزا کارت و مسترکارت تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

امنیت سه طرفه (3D secure) چیست؟

امنیت سه طرفه یک مرحله تایید هویت اضافی است که برای کارت های اعتباری و کارت های نقدی طراحی شده است و می توانید برای تراکنش های آنلاین خود، آن را فعال کنید. این پروتکل که برای اولین بار توسط شرکت ویزا انجام شد، امنیت خریداران و فروشندگان را به طور یکسان افزایش می دهد و در حال حاضر توسط شرکت های دبیت، کردیت، و مسترکارت نیز اجرا می شود.

استفاده از اصطلاح 3D به این دلیل است که این پروتکل امنیتی بین ۳ طرف تراکنش، یعنی پذیرنده کارت، دارنده کارت و صادرکننده کارت انجام می شود. به این معنی که اگر بانک صادرکننده امنیت کاربر را تایید کند، در صورت انجام سوء استفاده از کارت، جبران ضرر مالی به عهده بانک خواهد بود.

امنیت سه طرفه چگونه کار می کند؟

زمانی که قصد دارید با ویزا کارت یا مسترکارت خود یک خرید اینترنتی انجام دهید، پس از وارد کردن اطلاعات حساب خود، به طور خودکار به یک صفحه تایید هویت دیگری منتقل می شوید تا تایید کنید که شما صاحب اصلی کارت هستید. در این صفحه از شما خواسته می شود که رمز عبور خود را وارد کنید. این پسورد می تواند رمزی باشد که هنگام فعال سازی تعیین کرده اید، یا در همان لحظه به صورت رمز یک بار مصرف به شماره موبایل شما اس ام اس می شود. اگر رمز وارد شده صحیح باشد، تراکنش شما به سرعت انجام می شود.

اگر مشتری در قسمت Verified by Visa یا MasterCard SecureCode برای فعال کردن امنیت س طرفه ثبت نام نکرده باشد، پس از وارد کردن اطلاعات کارت خود در هنگام خرید، از او خواسته می شود که ثبت نام کرده و رمز عبور خود را ایجاد کند. دارنده کارت می تواند ثبت نام را رد کند، اما وقتی این اتفاق تکرار شود و تعداد دفعات زیادی ثبت نام را رد کند، دیگر گزینه انصراف به مشتری داده نمی شود. حداکثر تعداد موارد انصراف به عهده صادرکننده کارت اعتباری است و اقدامات انجام شده پس از رسیدن به حداکثر نیز به عهده صادرکننده کارت می باشد.

علاوه بر این توجه به این نکته ضروری است که فروشنده می تواند تصمیم بگیرد که کدام تراکنش ها به احراز هویت سه بعدی نیاز دارند. برای مثال، ممکن است تراکنش‌ های پرخطر را شناسایی کرده و سپس تصمیم بگیرد که امنیت این تراکنش‌ها را با D Secure3 افزایش دهد.

نکته مهم دیگر این است که فعال بودن امنیت سه طرفه به این معنی نیست که همیشه هنگام تراکنش ها باید یک پین وارد کنید. بلکه فقط در صورتی باید این مرحله را تکمیل کنید که بانک شما متوجه یک مشکل امنیتی احتمالی شود. همچنین لازم به ذکر است که تایید هویت سه طرفه برای کارت های هدیه و امریکن اکسپرس فعال نمی شود.

مزایای امنیت سه طرفه ویزا و مسترکارت چیست؟

همانطور که گفته شد، 3DS تایید هویتی است که بین ۳ طرف یک تراکنش انجام می شود و بدین ترتیب مزایای آن شامل هر سه طرف خریدار، فروشنده و صادر کننده کارت خواهد بود. در ادامه برخی از مهم ترین مزایای تایید هویت سه طرفه را بررسی می کنیم:

جلوگیری از سوءاستفاده از کارت

در صورتی که تراکنش با ریسک بالا تلقی شود، یک احراز هویت ساده و ایمن برای دارنده کارت ارائه می شود. این مرحله ساده و سریع می تواند از تقلبات گسترده و انواع فیشینگ جلوگیری کند.

تغییر مسئولیت

همانطور که می‌ دانید، زمانی که سوء استفاده اتفاق می ‌افتد، معمولاً دارنده کارت مسئول این معامله است. اما با فعال بودن امنیت سه طرفه، مسئولیت از شما به بانک صادرکننده منتقل می شود. البته توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که تمام قوانین بانک صادر کننده کارت خود را مطالعه کنید تا تمام شرایط و ضوابط را به طور کامل متوجه شوید.

ایجاد اعتماد بیشتر

بسیاری از مشتریان زمانی که بدانند داده های آن ها در امنیت کامل است، احساس بهتری دارند و با اعتماد کامل در آن بانک حساب باز می کنند. این ویژگی به نفع بانک صادر کننده کارت خواهد بود.

معایب امنیت سه طرفه ویزا و مسترکارت چیست؟

معایب امنیت سه طرفه

برای برخی از کاربران تشخیص قانونی بودن پنجره 3DS دشوار است، زیرا می تواند شما را از سایت پرداخت دور کند. کاربران اغلب این صفحات را با کلاهبرداری های فیشینگ اشتباه می گیرند. اما امنیت سه طرفه فقط از کدهای یکبار مصرف استفاده می کند، بنابراین هیچ یک از جزئیات دیگر اکانت شما هرگز در خطر نخواهد بود.

مشکل دیگری که برخی از کاربران مطرح می کنند، زمان اضافه ای است که به مراحل انجام تراکنش اضافه می شود. اما آیا امنیت بیشتر از داده های شما ارزش چند ثانیه اضافی را ندارد؟

با توجه به این موارد می توان نتیجه گرفت که امنیت سه بعدی نه تنها هیچ عیب یا نقطه ضعفی ندارد، بلکه وجود آن برای محافظت بیشتر از دارایی های شما و جلوگیری از سوء استفاده های اینترنتی بسیار ضروری است.

آیا استفاده از امنیت سه بعدی برای تراکنش های آنلاین اجباری است؟

سیستم امنیت سه بعدی برای همه تراکنش های آنلاین اجباری نیست، اما ممکن است در برخی موارد مورد نیاز باشد یا توصیه شود. به عنوان مثال:

برخی از صادرکنندگان کارت ممکن است بر اساس ارزیابی ریسک خود، امنیت سه بعدی را برای یک سری از تراکنش ‌های خاص اعمال کنند یا با پاداش هایی مانند کارمزد کمتر، دارندگان کارت را به فعال کردن این سیستم تشویق کنند.

همچنین برخی از فروشندگان ممکن است برای کاهش تقلب و جلوگیری از خطر کلاه برداری یا برای مطابقت با استانداردهای امنیتی، پروتکل امنیت سه طرفه را برای ویزا کارت و مسترکارت در وبسایت خود اجرا کنند.

چگونه امنیت سه طرفه را برای ویزا یا مسترکارت خود فعال کنیم؟

بسیاری از بانک ها به دارندگان کارت اجازه می دهند تا از طریق درگاه بانکی آنلاین خود، امنیت سه طرفه را فعال کنند. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

۱.از طریق وبسایت یا اپلیکیشن بانک، وارد حساب بانکی خود شوید.

۲.به بخش مدیریت کارت بروید.

۳.به دنبال گزینه ای بگردید که در آن “3D Secure”، “Verified by Visa”، “Mastercard SecureCode” یا موارد مشابه ذکر شده است.

۴.برای ثبت نام و فعال کردن 3D Secure برای کارت خود، طبق دستورالعملی که به شما داده می شود عمل کنید.

۵.در طول فرآیند فعال سازی یا ثبت نام، ممکن است از شما خواسته شود که یک رمز عبور یا پین مخصوص ایجاد کنید. این جزئیات را به خاطر بسپارید، زیرا برای تأیید تراکنش‌های آنلاین به آن نیاز خواهید داشت.

برخی از بانک‌ها نیز ممکن است از OTP (گذرواژه یک‌بار مصرف) ارسال شده به شماره تلفن همراه یا آدرس ایمیل ثبت‌ شده شما به عنوان روشی برای تأیید سه بعدی امن استفاده کنند.

۶. پس از تکمیل فرآیند فعال سازی، باید یک پیام یا ایمیل تأیید از بانک یا صادرکننده کارت دریافت کنید. این پیام نشان می دهد که سیستم امنیت سه طرفه برای کارت شما فعال شده است.

جمع بندی

امنیت سه طرفه چیست

سیستم امنیت سه طرفه با افزودن یک لایه احراز هویت مضاعف، پرداخت های آنلاین را ایمن تر می کند. این کار بسیار سریع و ساده است و تنها با وارد کردن یک رمز یک بار مصرف انجام می شود. همچنین، استفاده از این پروتکل امنیتی در برخی موارد اجباری است ولی در بسیاری از موارد بستگی به تشخیص خودتان دارد.

اما بانک ها و صادرکننده های کارت های اعتباری و نقدی مشتریان خود را تشویق می کنند که برای جلوگیری از فیشینگ ها و کلاه برداری های احتمالی، حتما این مرحله احراز هویت را فعال کنند.

سوالات پرتکرار

کدام یک از پلتفرم های پرداخت اینترنتی از 3DS استفاده می کنند؟

دو نمونه از پلتفرم‌های پرداخت که از امنیت سه طرفه استفاده می کنند ویزا کارت و مسترکارت است. هر دو از فناوری 3DS به عنوان یک لایه مضاعف احراز هویت برای محافظت از مصرف کننده استفاده می کنند تا از دارندگان کارت در برابر تقلب و جعل محافظت کنند.

چطور کد امنیتی مستر کارت را دریافت کنم؟

هنگام خرید آنلاین با Mastercard خود، در طول فرآیند پرداخت از شما خواسته می شود که یک رمز عبور منحصر به فرد را وارد کنید. این یک پسورد یک بار مصرف (یا OTP) است و توسط بانک شما تولید شده و از طریق پیامک به تلفن همراه شما ارسال می شود.

چگونه بفهمیم که یک وبسایت از امنیت سه طرفه استفاده می کند؟

برای بررسی سریع اینکه آیا امنیت سه طرفه در وبسایتی که قصد خرید از آن را دارید فعال است یا خیر، به دنبال نشان تأیید شده توسط Visa یا Mastercard SecureCode در آن سایت باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی صرافی ریال

پاسخگوی سوالات ارزی شما هستیم

پیام در واتساپ

همچنین می توانید با شماره تماس +905545709090 در ارتباط باشید.

پشتیبانی صرافی ریال

پاسخگوی سوالات ارزی شما هستیم

پشتیبانی صرافی ریال